C
ultaCyl
 

CultaCyl plantcontrol is een belangrijke groeistimulator, welke een positieve invloed heeft op de ATP productie. CultaCyl stimuleert onder andere de chlorofyl productie, de bloemzetting en de wortelgroei.

De ATP productie en dus de energie in de plant wordt verhoogt door de stimulatie van de chlorofyl productie, er ontstaat dus meer bladgroen in de groene delen van de plant. Door gebruik van CultaCyl zal de assimilatie (ademhaling) van de plant verbeteren en langer doorgaan bij warmte. De verdamping neemt daardoor toe, de plant zal beter afkoelen en beter bestand zijn tegen hittestress. Andere belangrijke voordelen van meer energie in de plant zijn de positieve invloed op de groei van bloemen en vruchten.

CultaCyl kan worden gebruikt naast alle soorten meststoffen. Omdat CultaCyl invloed heeft op de energiehuishouding van planten is het een universele booster welke geschikt is voor alle planten. Dit is mogelijk gemaakt doordat aan CultaCyl geen basis nutriënten zijn toegevoegd.

De plant kan meer energie produceren met behulp van zonlicht en CO2 als er meer chlorofyl aanwezig is. De extra energie wordt, onder andere, ook gebruikt voor de aanmaak van nieuwe cellen en cel-componenten. Omgerekend naar droge stof maakt de plant 0,4 tot 0,5 gram aan van elke gram opgenomen CO2. Hoe hoger de opname van CO2 hoe groter de toename van droge stof. Voor die extra CO2 opname zijn natuurlijk extra nutriënten nodig. Deze zullen, zolang de wortels nog niet zijn aangepast aan de verhoogde behoefte, uit de buffervoorraad van de vacuolen gehaald worden. Zodra de wortels zich hebben aangepast worden deze buffers weer aangevuld.

Door het gebruik van CultaCyl zal de plant na verloop van tijd meer CO2 nodig hebben, dit doet de plant onder andere door de huidmondjes langer open te laten staan. Gevolg hiervan is ook dat er meer water kan verdampen en het blad harder afkoelt. Dit stimuleert het transport van water, en dus ook van nutriënten van de wortel naar het blad.
Een stress situatie bij planten ontstaat vaak na de oogst, het snoeien of het snijden van bloemen. Ook verliest de plant na dit verlies van bovengrondse delen een deel van de wortels. De plant zal de eigen energiehuishouding aan moeten spreken voor het herstel. Om de afgestorven worteldelen te helpen afbreken en daarmee ziekten in de bodem zo veel mogelijk te voorkomen raden wij het gebruik van CultaZym aan.

CultaCyl is geschikt voor alle soorten groeimedia zoals steenwol, aarde, perliet, PU matten, kokos, enzovoort. Het kan eenvoudig meegegeven worden met de standaard bemesting en zal de EC-waarde niet verhogen.

CultaCyl
⦁ stimuleert in grote mate de vorming van chlorofyl (bladgroen),
⦁ verhoogt de energie productie, de plant zal meer CO2 nodig hebben,
⦁ stimuleert zowel de bloemzetting als de ontwikkeling van de bloemen,
⦁ stimuleert de opname van bivalente ionen zoals calcium (Ca2+) en ijzer (Fe2+),
⦁ is niet giftig en volledig milieuveilig,
⦁ is geschikt voor alle soorten groeimedia zoals steenwol, aarde, perliet, PU matten, kokos, enzovoort,
⦁ kan met de standaard bemesting worden meegegeven en zal de EC niet verhogen.

Gebruik: Behandel wekelijks met CultaCyl vanaf het begin van de bloemzetting. De dosering is afhankelijk van de grootte van de planten en de lichtintensiteit. Pas op voor overdosering.

CultaCyl is een natuurlijk product en is volledig biologisch afbreekbaar. CultaCyl is onschadelijk voor mens, dier en plant.

 

Terug naar de Homepagina

 

Download PDF

 

Onderzoek

Download PDF

 
 
 
  Contact: Wat wij doen: Pagina's: Partners:
 
Veha Agro BV
Wanraaij 45
6673 DM Andelst

+31 651 494 594

K.v.K. centraal Gelderland
K.v.K. nr. 09134636
B.T.W. nr. NL 8116.71.756.B01

> productontwikkeling
> productie
> verpakken
> logistiek
> bio- organische producten